Hjemmelavet vegansk cashew ost

Loading Likes...

Det er egentlig ret nemt at lave vegansk ost derhjemme, men der skal ikke så meget til for at få den forkerte konsistens eller en uønsket smag, hvis ikke man er grundig nok.

Jeg vil forklare lidt om ingredienserne men i kan selvfølgelig altid bare scrolle direkte ned til opskriften.

Der er er så mange forskellige slags oste med forskellige smag og forskellige styrker. Det er en individuel smagssag. Jeg har derfor besluttede mig for at starte med en hel basal mild ost opskrift.

Det vi alle sammen kender

Gærflager

Det kommer nok ikke som en overraskelse at gærflager er en nøgleingrediens i en vegansk ost. Det er som de fleste ved, det der giver ostesmagen i retter. Det er dog alene ikke nok til at give den helt perfekte smag i en god ost.

Agar-agar pulver

Agar-agar kommer fra rødalger og bruges som en erstatning for gelatine. Det er et fantastisk produkt til bl.a. desserter og slik. Det er også det der giver osten den hårde konsistens, således den er mulig at skære. Hvis det bruges korrekt, vil osten være hård uden at få en geleagtig konsistens. Det er super vigtigt man bruger agar-agar pulver, og ikke flager. Flagerne skulle ikke virke ikke ligeså godt, så det tør jeg ikke anbefale.

Agar-agar indeholder ingen kalorier, sukker eller fedt men indeholder en hel del fiber. Den er fri for stivelse, gluten, gær, soja, korn og selvfølgelig ingen animalske produkter. Den er nem at fordøje og absorberer nemt glukose og vand i kroppen. Det siges at agar-agar er en detox middel som hjælper kroppen med at smide affaldsstoffer og opløser kolesterol. Det reducer inflammation og forbedre åndedræt. Det er klart en sundere alternativ til gelatine.

Krydderierne

Sennep pulver

Jeg synes helt klart at sennep pulver er en vigtig ingrediens i en vegansk ost. Det giver en lidt skarpere ostesmag, uden at være alt for stærk. Sennep pulver giver en lidt cheddaragtig smag, så hvis ikke du kan lide cheddarost, kan du selvfølgelig undvære det men jeg synes helt klart det er et forsøg værd. Det smager ikke decideret af cheddar – det skal der lidt mere til.

Salt

Der skal lidt mere salt i, end man vil tro. Ost er jo generelt saltet, men fordi man kommer så meget vand i og agar-agar pulver, falmer smagen lidt. Jeg mener derfor ikke man skal bruge mindre end 2 tsk. salt.

Resten af krydderierne er med til at give en rundere smag. Det kan virke som om der er mange krydderier i, men osten er faktisk ret mild.

Cashew Ost

Forberedelsestid 20 minutes
Tidsforbrug 5 minutes
Samlet tid 1 hour 25 minutes
Portioner 500 gram
Kalorier 750 kcal

Ingredienser

 • 100 g cashewnødder
 • 350 ml vand
 • 4 spsk. gærflager
 • 1 spsk. kokosolie
 • 2 tsk. paprika
 • 2 tsk. løgpulver
 • 2 tsk. hvidløgspulver
 • 2.5 tsk. salt
 • 1 tsk. sennep pulver
 • 4 tsk. agar-agar pulver
 • 4 tsk. majsstivelse

Beskrivelse

 1. Læg cashewnødderne i kogende vand og lad trække i mindst et kvarter.
 2. Kom alt, undtaget agar-agar og majsstivelse i en blender og blend indtil du har en ensartet masse. Der er meget vand i, så det burde være helt blandet med det samme.
 3. I en lille gryde, kom osteblandingen og tilsæt agar-agar og majsstivelse. Bring i kog og rør grundigt indtil blandingen bliver tyk og cremet. Det er vigtigt at blandingen er helt tyk før du fjerner gryden.

 4. Kom osten i en bøtte og lad den køle af indtil helt fast.

doagoa

Hej! Velkommen til min blog. Her finder du inspiration til lækre, veganske opskrifter og cruelty-free beauty produkter. Mit formål er at dele min plantebaseret passion med jer, i håb om at alle kan se hvor lækkert, og nemt det er at leve vegansk.

Add Your Comment

Opskriftsbedømmelse